Al meer dan 30 jaar zorgt stichting Werkgroep de Ruyter uit Rijnsburg voor hulp aan instellingen en mensen in de armste gebieden van Oost-Europa. De laatste 25 jaar concentreert de hulp zich voornamelijk op Oekraïne, Roemenië en Kosovo. Regelmatig worden er transporten met hulpgoederen georganiseerd naar deze landen. De hulptransporten bevatten veel eerste levensbehoeften zoals kleding en voedsel, maar ook bijvoorbeeld schoolartikelen. Veel hiervan wordt ingezameld onder de bevolking en bedrijven van Rijnsburg en de wijde omtrek. Al het werk van stichting Werkgroep de Ruyter gebeurt uitsluitend door vrijwilligers.

Veel, zo niet alles, in Oekraïne en Roemenië is verwaarloosd en verouderd. De Ruyter zorgt voor geld en goederen voor de wederopbouw en renovatie van scholen en ziekenhuizen om de leefomstandigheden te verbeteren. De basis is om de mensen te steunen en te helpen om het zelf te doen, zodat zij niet alleen wat moois krijgen maar ook leren hoe zij dit zelf kunnen doen. Voorbeelden van projecten zijn:

  •  Het onderhouden van gaarkeukens voor het uitdelen van voedsel aan de allerarmsten
  •  Een boerderij opzetten en exploiteren, die zorgt voor voedsel en werk
  •  Een weeshuis opknappen
  •  Een ziekenhuis opknappen en ondersteunen
  •   De toiletvoorziening in een zigeunerkamp opknappen
  •   Een school herbouwen

De stichting wordt financieel ondersteund door bedrijven, particulieren en verschillende kerken. Donaties worden verder verkregen via recepties, inzamelingsacties, sporttoernooien en de jaarlijkse veiling.

Voor het werk van De Ruyter zijn veel goederen nodig en is veel geld nodig. Hoe u hierin uw steentje kunt bijdrage kunt u vinden onder Wilt U helpen?

Wat doet werkgroep de Ruyter en waar staan zij voor?

Werkgroep de Ruyter naar Kosovo 2016

De jaarlijkse veiling wordt weer een prachtig bedrag

Diaconale Hulporganisatie voor Oost Europa
Westerpark 150
2231 DM Rijnsburg
 info@werkgroepderuyter.nl
KvK Rijnland st.Reg. S.41169039

Stichting Werkgroep De Ruyter is als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI) erkend.
Giften aan de stichting zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.
Klik hier voor ANBI documentatie

Persoonsgegevens die Stichting Werkgroep De Ruyter verzamelt, gebruikt Stichting Werkgroep De Ruyter alleen voor het doel waarvoor je ze aan Stichting Werkgroep De Ruyter hebt gegeven. Daarmee voldoet Stichting Werkgroep De Ruyter aan de privacywetgeving. Klik hier voor het volledige privacy statement

Rabobank Rijnsburg
IBAN: NL84RABO0356888800
Bic: RABONL2U