12/07/2015

Veiling Werkgroep De Ruyter

Al jaren is de veiling de belangrijkste bron van inkomsten voor Stichting Werkgroep De Ruyter. Al die jaren is er hard gewerkt om telkens weer een prachtig bedrag op te halen. Dankbaar, omdat ons gegeven wordt om door te geven. Dankbaar omdat het allerminst vanzelfsprekend is! Wilt u weten hoe een veiling in z’n werk gaat? Hieronder wat over onze historie en de werking van een veiling.

Historie

Vaste prik in de Rijnsburgse Feestweek
De veiling van Werkgroep De Ruyter is gestart als onderdeel van de Rijnsburgse Feestweek. De eerste veiling vond plaats op 18 augustus 2001 in de feesttent, met veilingmeesters Piet Broekhof en Jaap Meiland, die dit nog altijd jaarlijks geheel belangeloos doen. Deze eerste veiling was voor het waterproject in Beregowo, Oekraïne, met een waanzinnige opbrengst van fl. 200.000,-! Sindsdien was de feesttent in de Feestweek vaste prik tot en met 2015. Er werden ongelofelijk mooie bedragen opgehaald, de laatste jaren steevast zo’n € 70.000! Veel geld, waarmee we jaar in, jaar uit veel hulpacties en goederentransporten mee konden organiseren.

Vernieuwd concept en locatie
In 2016 werd voor het eerst uitgeweken naar een andere locatie en een ander moment. Voor het eerst sinds de aanvang van dit evenement, was de veiling van Werkgroep De Ruyter niet tijdens de Rijnsburgse Feestweek. Vooraf beschouwd als een gok, juist vanwege de historie. Aan de andere kant dacht de commissie: tradities zijn er om gebroken te worden. Het bleek een gouden greep: De veiling haalde een waanzinnig resultaat van € 110.000. Een mega-bedrag waar we alleen maar over durfden te dromen! Het was één groot succes: de locatie bij H2O op Jachthaven Marina Rijnsburg, de culinaire BBQ, de kavels, het vermaak voor de kinderen… alles was aanwezig. En iedereen zei: “Het is voor herhaling vatbaar!” 2021 werd de locatie toch weer anders, Door COVID-19 kon de veiling niet plaats vinden bij H20, en bleek Camping Koningshof ook een mooie locatie. Er werd een prachtig bedrag opgehaald van €105.425,- , met onder anderen kavels als een Playstation 5, een Weekend naar de Efteling en een Weekend Formule 1 in Zandvoort. 

Hoe werkt een veiling?

Indien u mee wilt bieden op aangeboden kavels kunt u zichzelf voorafgaand en tijdens de veiling inschrijven. U krijgt vervolgens een kopersnummer, waarmee u kunt bieden op de kavels die door de veilingmeester in volgorde van de opgestelde en aanwezige kavellijst worden aangeboden. Het bieden op een kavel gaat per opbod. De veilingmeester bepaalt het startbedrag en geeft aan met welk bedrag hij elk bod zal gaan verhogen. U kunt bieden door uw kopersnummer op te steken. De veilingmeester wijst de biedende kopers aan en verhoogt bij elke bieder het bedrag, totdat er één overblijft die bereid is het genoemde bedrag te betalen. 

Als de veilingmeester afslaat en u heeft het hoogste bod gedaan komt er iemand bij u langs om het kavel af te laten tekenen, ter bevestiging dat u het kavel gekocht heeft. U krijgt dan uiteraard het kavel en kopie van het afgetekende document. Na afloop van de veiling krijgt u een rekening toegestuurd voor het voldoen van het bedrag waarvoor kavels heeft gekocht tijdens de veiling. 

 

Stichting Veiling Werkgroep De Ruyter 2019

Stichting Veiling Werkgroep De Ruyter 2019 is een stichting speciaal opgericht ter ondersteuning van het werk van Werkgroep De Ruyter. Alle opbrengsten van deze stichting zijn ten gunste van Stichting Werkgroep De Ruyter. Uw giften aan deze stichting zijn aftrekbaar. Klik op de volgende link voor meer details over deze stichting:  Toelichting Stichting Veiling Werkgroep ‘de Ruyter’ 2019.