12/07/2015

Veiling Werkgroep De Ruyter

Al jaren is de veiling de belangrijkste bron van inkomsten voor Werkgroep De Ruyter. Al die jaren is hard gewerkt om telkens weer een een prachtig bedrag bij elkaar te krijgen

Veiling 2018
Op 7 juli 2018 zal dit jaar de jaarlijkse veiling voor Werkgroep de Ruyter worden georganiseerd. De voorbereidingen zijn al volop in gang en het belooft weer een feest te worden. Wij hopen ook dit jaar weer op uw support te mogen rekenen want het doel blijft hetzelfde, namelijk geld ophalen voor het werk van Werkgroep De Ruyter: Hulptransporten en projecten ondersteunen ten behoeve van de allerarmsten in Oost-Europese landen, zoals Oekraïne, Roemenië, Moldavië, Albanië en Kosovo.

Historie
Sinds jaar en dag was de veiling onderdeel van de Rijnsburgse Feestweek. De laatste jaren tot 2015 werd er een bedrag van zo’n €70.000 opgehaald tijdens de veiling. Een ongelofelijk mooi bedrag waarmee we jaar in, jaar uit veel hulpacties en goederentransporten mee konden organiseren. In 2016 was de veiling van Werkgroep De Ruyter voor het eerst niet tijdens de Rijnsburgse Feestweek. Vooraf beschouwd als een gok, juist vanwege de historie. Aan de andere kant dacht de commissie: tradities zijn er om gebroken te worden. Het bleek een gouden greep: De veiling haalde een waanzinnig resultaat van € 111.111,11. Een mega-bedrag waar we alleen maar over durfden te dromen. Het was één groot succes: de locatie bij H2O op Jachthaven Marina Rijnsburg, de culinaire BBQ, de kavels, het vermaak voor de kinderen… alles was aanwezig. En iedereen zei: “Het is voor herhaling vatbaar!” En zo geschiedde, zo hadden we vorig jaar een prachtig kavel ‘Meet & Greet met Max Verstappen’, die het resultaat stuwde tot zelfs boven de € 112.000!

Hoe werkt de veiling:

Indien u mee wilt bieden op aangeboden kavels kunt u voor aanvang van de veiling een kopersnummer ophalen bij de ingang. Met dit kopersnummer kunt u bieden op de kavels die door de veilingmeester op dat moment worden aangeboden. Dit aanbieden van een kavel gaat per opbod. De veilingmeester vraagt u het bod te verhogen. De stappen waarmee wordt verhoogd wordt door de veilingmeester bepaald. U kunt bieden door uw kopersnummer op te steken.

Als de veilingmeester afslaat en u heeft het hoogste bod gedaan komt er iemand bij u langs om het kavel af te laten tekenen, ter bevestiging dat u het kavel gekocht heeft. U krijgt dan uiteraard het kavel en een rekening voor het bedrag waarvoor het kavel is gekocht.